zondag, juli 24, 2005

Blauwe schuit

Twee meisjes zitten ieder op een barkruk; ze hebben het hoogste woord met elkaar en anderen. In het verder mannelijke gezelschap springen ze er weliswaar uit, maar ze zijn zeker niet de spil van de groep; eerder lijken ze me de entourage van de nog niet geïdentificeerde alpha-man.

De rest van de groep bestaat uit een slungelige jongen met een vlassig baardje. Wat hij precies in dit gezelschap te zoeken heeft is me niet helemaal duidelijk. Mogelijk is hij de vriendelijke verstrooide professor van het stel. Naast hem staat een knul met twee t-shirts aan; eentje met lange mouwen en daarover een met korte. Het zou me niet verbazen als hij een collega van de gezichtsloze derde man blijkt; bij een of andere instelling hier in de stad, maar dat hij zijn dromen nog níet heeft opgegeven. Tenslotte zit in het verste hoekje nog een jongen aan wie het hele gebeuren voorbij lijkt te gaan. Hij friemelt wat aan zijn pakje sigaretten. Eén van de meisjes krijgt iets toegestopt, maar ze laat het vallen. Samen met haar vriendin zoekt ze onmiddelijk naarstig de grond af naar het verlorene. De twee collega's kijken wat schaapachtig en de professor merkt op dat hij niet dagelijks twee zulke mooie dames aan zijn voeten heeft liggen.

Wanneer de meisjes weer overeind komen heeft één van hen een minuscuul bootje van zilverpapier in haar handpalm liggen. Zowel de meisjes als de mannen reageren enthousiast en vol bewondering, waarop de sigarettenroker terloops opmerkt dat hij maar zelden zóveel waardering krijgt als hij met zoiets kleins aan komt zetten.

3 Comments:

Blogger Peng said...

Ik maak van stukjes zilverpapier altijd mini-kelkjes. Oprollen rond je vinger, in het midden dichtknijpen en dan één van beide kanten plat maken, als voetje. Voila.

1:37 p.m.  
Anonymous maria said...

@peng; ja dat deden we bij opa en oma. En met Pasen was het extra feest: glaasjes in allerlei kleuren!

4:56 p.m.  
Anonymous Rene. said...

Hoeveel templates heeft Blogger eigenlijk? :-)

9:29 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home