zondag, augustus 07, 2005

Vertrouwelijk

Dit is een verhaal dat een goede vriend mij onlangs vertelde:

Hijzelf heeft zijn opleiding nooit afgemaakt; 'te veel theorie', zo luidde zijn oordeel. Maar ook de praktijk heeft hem niet kunnen bekoren. Telkens begint hij weer iets anders en is hij bezig met grootse plannen. Dan weer voeren zijn passies hem naar de keuken van een gerenommeerd restaurant en een andere keer weer naar een ontwerpbureau waar hij dan wat klusjes voor opknapt. Ondertussen is hij bevriend met een chemicus die na cum laude te zijn afgestudeerd en na een excellente promotie nu bij een wereldwijd bedrijf in het buitenland behoorlijk aan de weg timmert. En het geval wil dat beide vrienden elkaars positie benijden. De losbol zou graag iets willen hebben van het succes en de focus van de wetenschapper. En andersom verlangt de studiebol naar de passie en de ongebondenheid van de vrijbuiter.
Mijn goede vriend putte troost uit dit verhaal. Althans, totdat hij zo onverstandig was er over te vertellen aan een geliefde die eenvoudig opmerkte dat de onvrede van de chemicus wel niet meer dan een misverstand zou zijn.


7 Comments:

Anonymous maria said...

Bijna het verhaal van het arme meisje dat maar één eenvoudige jurk had en het prinsesje dat elke dag een ander keurig japonnetje aanmoest; Ze ruilden voor één dag en waren de volgende dag blij dat ze weer zichzelf waren.

7:47 p.m.  
Anonymous jan said...

Ook geliefdes maken wel eens fouten

11:24 p.m.  
Blogger Chantal said...

Het belangrijkste is toch dat je gelukkig moet zijn met je eigen leven en wat je ermee doet. Kijk niet naar anderen, maar zoek het geluk in jezelf.

10:42 a.m.  
Anonymous esther said...

Ehm..met het risico een zeurpiet genoemd te worden..mag gerenommeerd met 2 m'en en excellent met 2 l'en?

1:32 p.m.  
Anonymous Marloes said...

Twee uitersten.Maar niemand wil bij de grijze middenmoot horen.

4:33 p.m.  
Anonymous Wiro said...

Off-topic: ah, dus hier bent u gebleven!

8:37 p.m.  
Blogger Peng said...

Het gras van de buren...

1:16 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home