woensdag, april 08, 2009

Steengoed

We gaan vandaag naar een overdekt winkelcentrum, omdat we de Kleine Reisgenoot daar wat gemakkelijker vrij rond kunnen laten lopen. Eenmaal door de draaideur, gaat hij direct zijn eigen gang.
Een meisje met een representatief uiterlijk, een naambordje en enkele informatiefolders in haar hand benadert me met de vraag of ik ook kinderen heb, want ze mag mij vandaag een bijzonder aanbod doen. Voor een heel bescheiden bedrag kan ik iedere veertien dagen een boekje thuisgestuurd krijgen met leuke verhalen van populaire tekenfilmfiguren; iedere twee maanden krijgen we dan nog een gratis dvd en verder krijgen we ook nog eens een hele aantrekkelijke standaard-korting op allerlij speelgoed. Tijdens dit verkoopverhaal herinner ik me hoe kinderen bij mij op de basisschool ook zulke boekjes hadden en hoe ik bij hun thuis in een hoekje ging zitten lezen en het spelen dan verder liet voor wat het was. Ik dompelde mij dan onder in wonderlijke verhalen met prachtige kleurrijke tekeningen erbij. Vooral het verhaal over een pinguin die in een badkuip naar de tropen vaart is me bijgebleven. En een zelfde ervaring gun ik de kleine man die nu bij een plantenbak aan het scharrelen is.
Ik sta op het punt om mij tot een langdurige overeenkomst te verplichten, wanneer zoonlief aan mijn broekspijp begint te trekken. Hij heeft tussen de planten een steentje gevonden dat ogenschijnlijk alle rijkdommen op aarde overstijgt. Terwijl ik me voorover buig om de schat te bewonderen maak ik nog snel even een verontschuldigend gebaar naar het meisje.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home