maandag, oktober 17, 2005

Nieuw begin

Vrijer had zijn film af; al weken. Eerst had hij zichzelf vrij gegeven. Bijslapen en vooral niets hoeven; daar was hij wel aan toegeweest. Maar nu werd het zo langzamerhand toch tijd om weer eens iets te ondernemen.

Op een gegeven moment was uitslapen, krantlezen, zappen, computerspelletjes-spelen en te veel drinken in het café op de hoek verdacht veel op sleur gaan lijken. En toen het barmeisje hem ook nog complimenteerde met zijn onbedoelde baard, was de maat vol geweest. Er moest iets gebeuren. Vrijer besloot dat hij hulp nodig had; hij moest op zoek naar iemand die hem begreep en die hem weer op het juiste spoor kon helpen; iemand die hem zou kunnen stimuleren in zijn creatieve processen. Pas tóen dacht hij aan Pelgrim. Vrijer kon zich wel voor zijn kop slaan. Zijn huisgenoot had voor de zomer, na jaren ploeteren eindelijk zijn manuscript afgerond en dat lag nu bij enkele gespecialiseerde boekhandels. Vergeleken bij Vrijer moest Pelgrims kater na al die jaren wel enorm zijn. Vrijer bedacht dat hij Pelgrim de afgelopen dagen nauwelijks had gezien en al weken niet meer echt had gesproken. Er moest iets gebeuren! Dit kon zo niet langer. Ze mochten niet beide ten onder gaan aan hun succes.

Thuisgekomen joeg Vrijer zijn vriend de stuipen op het lijf door hals over kop diens kamer binnen te stormen: 'Pelgrim, kom uit je hol! Laten we de wereld veroveren!' Pelgrim hervond snel zijn woorden: 'Ehm.. ja, maar kan dat morgen ook? Ik heb vandaag namelijk een deadline voor een artikel.'

1 Comments:

Anonymous Maria said...

Altijd weer en nieuw begin, altijd weer een nieuw begin altijd weer een nieuw...
Maar eeuwig maar één begin!

(nu nog even die kettingen laten doorsnijden)

[dit komt waarschijnlijk weer door dat licht]

10:56 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home