vrijdag, april 21, 2006

Tuincultuur

Ik was net wat planten aan het verpotten, toen Ome Cor langs kwam en een praatje begon:

'Zeg, je doet het toch wel netjes hè, want troep hebben we hier al genoeg in de straat. Nee, maar effe serieus, het ziet er prima uit hoor. Ja kijk, dat vind ik nou gewoon fijn aan de lente: overal komen weer bloemetjes; ik vrolijk d'r zelf helemaal van op, weet je niet. Ja toch, daar wordt een mens gewoon blij van, na al die depressie van de winter. Maar je ziet dat toch niet veel meer hierzo, dat mensen dan ook nog wat extra tijd aan hun tuin besteden. Dat was vroeger wel heel anders. Maar sinds 'hun' hier veel meer zijn komen wonen heb je dat niet meer. Al hun tuinen gooien ze gewoon vol met tegels, zodat ze d'r geen omkijken naar hebben.
Ik zeg d'r verder niks van hoor, maar het zijn nou eenmaal meer slachters dan tuinders en daar doe je verder niks aan.'

3 Comments:

Anonymous maria said...

Jij zou dan ook zonnebloemen, uien(die oook kunnen bloeien) en paprika's kunnen planten, kun je later in het jaar met de wijkgenoten de tuinhobby combineren.
[En nodig ome Cor dan meteen ook uit.]

8:49 a.m.  
Anonymous Oh! said...

Hiernaast is ook zo'n tuin: was ooit gras, is nu een bak stenen geworden...

2:38 p.m.  
Anonymous elise said...

Ik ben weer helemaal bijgelezen. Had het de laatste tijd zo druk gehad met leren en afscheid nemen dat ik nauwelijks aan mijn blogrondje toe was gekomen. Leuk was het weer. En zomaar out of the blue, ondanks dat het waarschijnlijk vaker is gezegd: ik vind dat je echt heel leuk kunt schrijven.

6:04 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home