zondag, oktober 15, 2006

Kruisbestuiving

Vrijer en Pelgrim werken sinds enkele weken aan een gezamenlijk project. Pelgrim doet het onderzoek en Vrijer zorgt voor de vormgeving. Vooral voor Pelgrim was dat in het begin even wennen. Maar inmiddels kan hij steeds beter overweg met de extra aparatuur die hij mee moet nemen als hij het archief of de bibliotheek in gaat.

De eerste keer dat Pelgrim een laptop meenam bij zijn onderzoek was een enorme stap voor hem. Veel liever werkte hij eigenlijk met dummies die van voor tot achter volgeschreven werden met alles wat hij maar tegenkwam. Literatuurverwijzingen, samenvattingen, transcripties, aandachtspunten en alle andere aantekeningen allemaal door elkaar. Die tijd zou nu wel nooit meer terug komen en eigenlijk was dat maar goed ook. Na een dag hard werken nog eindeloos moeten puzzelen op cryptische notities en vergeten associaties kwam al geruime tijd niet meer voor en dat was de productieviteit bepaald ten goede gekomen. Toen Vrijer was aangekomen met de videocamera, de wireless internetverbinding en alle extra software voor de laptop had Pelgrim zichzelf dan ook vooral voorgehouden dat het allemaal wel zou wennen en dat zijn slagkracht er uiteindelijk aanmerkelijk door zou worden vergroot. De nieuwe techniek bleek trouwens ook lang zo weerbarstig niet als hij eerst wel gedacht had. Binnen de kortste keren was Pelgrim zelfs wat aan het experimenteren gegaan: opnames selecteren en ordenen, wat met de kleuren spelen, muziek toevoegen en hier en daar wat commentaar inspreken. Al snel had hij een kort filmpje van een minuut of drie samengesteld.

Vrijer had eerst geammuseerd gereageerd, toen Pelgrim wat ongemakkelijk met zijn projectje was aangekomen. Na vertoning was dat echter snel verdwenen. Vrijer had alleen nog opgemerkt: 'En nu verwacht je zeker dat ik ga schrijven?'

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hihi...

4:31 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home