zaterdag, maart 24, 2007

Af

Het afgelopen jaar is er door Vrijer en Pelgrim met tussenpozen en afgewisseld met individuele projecten hard gewerkt aan een eerste gezamenlijke film.
Waar het idee voor de documentaire nou precies vandaan gekomen was bleef onduidelijk. Pelgrim meende dat het begonnen was met de oude schoolplaat die ze op een rommelmarkt gekocht hadden en volgens Vrijer had een eerder gesprek met de eigenaar van de buurtsuper het startsein gegeven. Feit was dat de beide vrienden sinds vorig jaar februari veel tijd in de film hadden gestoken. Vrijer filmde vooral en deed de montage terwijl Pelgrim de research en de productie voor zijn rekening had genomen. Lokaties zoeken, personen interviewen, cassettebandjes, lenzen en lampen regelen en muziek beluisteren die misschien bruikbaar was. Allemaal nieuwe ervaringen voor hem. Vrijer op zijn beurt spendeerde na het filmen dagen achter elkaar om alle tapes te bekijken en aantekeningen te maken. Daarna begon hij met het eigenlijke monteren en nu alles zo'n beetje klaar was, zat hij al bijna een week te knutselen met geluidslevels, kleurenfilters en lettertypen voor de titels.
Allemaal uiterst essentiƫel volgens Vrijer, al kon hij zijn huisgenoot daar niet van overtuigen. Toen de laatste naam eindelijk aan de aftiteling was toegevoegd had Pelgrim enkel verzucht: 'mooi, zullen we de volgende keer dan maar weer gewoon een koe slachten om met haar bloed een muurschildering maken?'

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home