zondag, maart 18, 2007

Initiatie

Er zijn twee buurjongetjes bijgekomen. Baris en Umut. Vorig jaar waren ze er natuurlijk ook al, maar toen waren het nog een jonge en een oude peuter. Nu zijn het echte jochies.
Afgelopen zomer was Jusuf eigenlijk vooral oppas wanneer zijn broertjes eens buiten kwamen. Dan zaten ze bij hem achter op de fiets, terwijl hij fietstikkertje speelde met de andere jongens uit de buurt en bij het voetballen moesten zij de bal ophalen als die de straat op geschopt werd. De verandering zag ik al enige tijd aankomen: hoewel Baris en Umut met oud en nieuw nog wel steeds door de grote jongens werden tegengehouden wanneer ze achter een aangestoken rotje aan wilden hollen, was er bijvoorbeeld niemand meer die ingreep toen ze vervaarlijk met een schietende Romeinse kaars liepen te zwaaien. En ook zag ik ze de afgelopen tijd steeds vaker zonder dat Jusuf in de buurt was en zelfs wel eens afzonderlijk van elkaar met de andere jongens meedoen bij het knikkeren en verstoppertje spelen. De definitieve overstap kwam tenslotte afgelopen week. Ik was achter wat in de tuin bezig en ook Smoes scharrelde gezellig wat rond toen de broers het tuinpaadje opkwamen met de vraag of ze de poes mochten aaien.

Terwijl Umut behoedzaam zijn handje over de zwarte vacht bewoog keek Baris instemmend toe. Vol trots merkte hij op: 'Eerste durfden we niet. Maar nu wel.'

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Geweldig.....:-)

9:02 p.m.  
Anonymous elise said...

Lief.

Kleine jongetjes worden groot. Ik vind het dapper van ze.

11:23 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home