donderdag, februari 14, 2008

Hofleven

Vroeger was Piet militair, nu is hij beheerder van het hofje en zijn vrouw is de 'binnenmoeder'. Zijn vaste begroeting is: 'Moet je een bakje koffie?' en even later zit je bij hem aan de keukentafel en snijdt hij een extra dik stuk kruidkoek voor je.
Achter de poort wonen veertien vrouwen in kleine huisjes rond een keurige binnenplaats met buxushaagjes, rozenstruiken en een pomp in het midden. Piet is de enige man die hier woont en sinds zijn komst loopt alles op rolletjes. Het slot van de poort is geolied, het mededelingenbord heeft een nieuw afdakje gekregen en er zijn nieuwe schelpenpaadjes in de tuin achter de hof aangelegd. De vorige beheerder liet zijn kippen vrij rondlopen en daardoor was alles wat rommelig geworden, maar nu is alles weer keurig netjes. De oude beheerder had ook bepaald dat de bewoonsters hem maar één keer per maand mochten aanspreken voor onderhoudszaken of andere klusjes. Bij Piet staat de deur tot tien uur 's avonds open. Verder heeft hij goede contacten met de wijkagent en zorgt hij dat er geen onbevoegden in de hof komen.
Vorige zomer heeft Piet de duiventil opgeknap en twee koppeltjes sierduiven geregeld. Het enige nadeel is nu dat er veel postduiven en houtduiven op het voer afkomen. Maar als het weer eens te gortig wordt, gaat Piet een middagje duivenschieten en dan is het probleem weer opgelost.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Geweldig zulke Pieten.....

11:47 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home