donderdag, april 24, 2008

Thuisreis

Per mail en sms ben ik op de hoogte gehouden door vrienden die twee maanden lang in Afrika zijn geweest. Ze komen bijna terug en als welkom heb ik alvast een fles whisky gekocht die goudgeel fonkelt in het licht.
Er is weinig voor nodig om je voor te stellen hoe eindeloze savannes zich in de vroege ochtendzon uitstrekken op de bodem van mijn fles. Vannacht klonk er weer tromgeroffel, dat op den duur over ging in onweer boven de bergen in de verte. Overdag heb ik met een jezuït gevist en de lekke banden van de landrover moeten nog geplakt worden. Verder zijn hier ook vliegende priesters en de mondiale actualiteit loopt maanden achter. Met schijnbare doodsverachting reizen we in propvolle minivans, maar hiervan heb ik geen foto's omdat een dikke negerin op mijn fototas zat. In de stad heeft de nachtwaker een boogje en giftige pijlen en hier op de eindeloze vlakten fungeren hyena's als escorte door het duister.
Sprakeloos denk ik aan deze verhalen die slechts een fractie zijn van alle beleefde avonturen. Straks bij thuiskomst zal het heerlijk klinken.

2 Comments:

Anonymous Date & Brenda said...

Het is bijna eng mooi om je belevenissen hier, op deze plek, op dit uur, na deze dag te lezen. Hulde!

11:20 p.m.  
Anonymous Dante said...

Kippevel en een rilling. Ik mis je! Dichtbij en toch nog ver weg....

5:15 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home