vrijdag, oktober 17, 2008

Macro-economie

Ome Cor is op de stoep voor zijn portiek druk in de weer met een bezem. Morgen gaat het regenen dus wil hij de bladeren weg hebben voordat het een glibberige troep wordt. Al snel gaat het gesprek niet meer over het weer en de buurt, maar over de kredietcrisis.
'Zeg nou zelf, het is toch logisch dat het een keer fout zou gaan? Eerst hebben ze de middenstand hier de nek omgedraaid. Vroeger was het hier vol met winkeltjes en bedrijfjes en moet je nou eens kijken. En daarna hebben ze alle oude huizen gesloopt en er van dat nieuwe spul voor in de plaats gezet dat een vermogen kost maar nog geen vijfentwintig jaar meegaat. En er zit helemaal geen bedrijfsruimte in die nieuwe huizen, dus hoe moet je dat dan betalen? Dus om er voor te zorgen dat ze die panden toch snel kwijt zouden raken, hebben ze toen al die leningen verstrekt. Zo van: 'Oh heb je geen geld? Geeft niks, we regelen wel wat voor je', want zo is het toch? En weet je waarom ze dat nou uiteindelijk allemaal gedaan hebben? Ze hebben die crisis met opzet veroorzaakt. En nou heb ik er eens over nagedacht en weet je waarom ze dat nou zo nodig wilden? Ja, het is heel racistisch hoor, maar dat hebben ze allemaal gedaan omdat ze die buitenlanders er uit willen hebben.
Ga maar na, die gasten zijn hier toch gekomen om te werken en geld te verdienen? Nou en van dat verdiende geld hebben ze in hun eigen land huizen als paleizen gemaakt. Dus nu de koek hier op is, zullen ze allemaal wel weer snel naar hun mooie villa's en hun zonnige klimaat vertrekken.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home